tirsdag 2. mars 2010

Brakedown fremtoning

Det har vært så mye prat om utseendets betydning i sjekkemiljøet nylig, at jeg føler jeg vil komme med min egen brake-down av hva jeg mener om utseende og utseendets påvirkning på det å trekke damer. Jeg vil holde det litt begrenset, og jeg vil ikke prate om noe peacocking eller noe slikt.


Punkter om hvordan utseende hjelper...
1) Ren utseende basert seksuell tiltrekning, dvs den responsen hun får fra sin dypere gamle hjerne om at hun skal bli tiltrukket av forskjellige fysiske trekk hos en mann. Dette kommer jeg tilbake til.

2) Social proof. Man antar at pene velstelt mennesker er av høyere verdi (da referert til relativ sosial verdi/totem-polen). Er man kledd, eller for den saks skyld oppfører seg som en slask, vil man oppfattes som lav verdi. Dette gjør deg også til en bekreftelseskilde! <-- viktig.

3) Enklere håndtering av CB. Fremstår man bra, vil ofte ikke venninna cock-blocke, siden du nå plutselig er interessant, og at hun la det være opp til hun du går bort til å avvise deg eller la deg bli. Er du stygg som juling, vil hun ha lettere for å blokke deg.

4) Pre-selection. Man antar at folk som tar seg bra ut har suksess med det motsatte kjønn, selv om det ikke trenger å være tilfelle. Tar man seg bra ut, så fremstår man som om man har valgmuligheter, og man fremstår som om man er en større utfordring enn hvis man er en slask. En MAKT ting.

5) På et underbevisst nivå, så vet folk at det krever en høyere selv-aksept å kle seg bra og gjøre en innsats for å ta seg bra ut, enn å være slask. Folk med lite selv-aksept, vil føle seg ukomfortabel med å kle seg utenfor identiteten sin.

6) Antatt tiltrekning. På samme måte som at jenter blir tiltrukket av enkelte selvskapte stereotyper. Hun tror ikke hun kan bli tiltrukket av en slask, men hun tror hun kan bli tiltrukket av en som tar seg bra ut. Det er riktignok subjektivt hva slags definisjon hun har på kjekk/pen.
Sitat:
Et eksempel på det kan være ”antatt tiltrekning” hvor en dame tror hun skal bli tiltrukket og derfor blir det, f.eks en jente som tidligere ble forført av en rocker/emo/snobb/e.l. og tilbakerasjonaliserer at hun har en greie for rocker/emo/snobb/e.l. Dette fører til at hvis hun ser en person som passer den kategorien når hun er på byen, så vil den antatte tiltrekningen bli ekte selv om hjernen vår ikke er utstyrt med noen form for tiltrekningsmekanisme for verken gutter med sminke, eller silkeskjerf.
( klippet fra tiltrekningstirangelet)

7) Sosial kondisjonering. Vi er alle sosialt kondisjonert til å oppfatte noen som pene og noen som stygge, både gjennom venner og media og alt vi blir utsatt for. I renessansen (som et ekstremt eksempel) skulle damene være så feite som over hodet mulig, lik-bleke, og ikke ha øyebryn. Du har fremdeles kulturer hvor feit=sexy as fu*k. Noen steder må du ha en treplate i underleppa, eller messingringer rundt halsen. Gjennom det siste århundret har pent vs stygt endret seg veldig, det er også veldig geografisk og kulturelt betinget. Dette gjelder i aller høyeste grad for mannsidealet også. Noen jenter tror at utseende betyr mye for dem, andre tror at det ikke betyr noen ting for dem. Derfor bidrar de til å skape den virkeligheten for seg selv, og hva de tror manifesterer seg.
Sitat:
(venninner sier at ”X” type mann er best, derfor plasserer hun en value på folk av den kategorien).... De mer overfladiske formene for tiltrekning handler gjerne mer om en value som kvinnen underbevisst plasserer på en person...
( klippet fra tiltrekningstirangelet)

8) Førsteinntrykk. Mennesket prøver underbevisst å sette nye mennesker i en "bås/kategori" i løpet av den første tiden man interakterer med dem. Det gjør vi, siden vi hele tiden gjør generaliseringer med nye mennesker. Hun vil generalisere personligheten din og hvem du er ut ifra hvordan du ser ut i forhold til hennes allerede konstruerte kognitive kart. Det er en ganske stor ting som skjer når man først starter en interaksjon. Kommer du for sent første dag på jobb, vil sjefen tro du ikke er punktlig i et år fremover, selv om du gjør alt riktig ellers.

...og sikkert mer til.

Med alt dette sagt, vil jeg gå tilbake til punkt 1. Den rent utseendebaserte seksuelle tiltrekningen. Hvis man tar bort punkt 2 til 8, så er det faktisk ikke så mye igjen som man kan tilskrive den. Det er veldig lett å tro at dette punktet betyr mer enn det gjør. Hvor mye punkt 1 betyr varierer VELDIG fra jente til jente.

Videre, en tankenøtt for å illustrere et poeng. Noe vi som driver aktivt med sjekking legger merke til, er at siden vi progresserer i "gamet" og gradvis legger ned flottere og flottere jenter, er at de jentene vi synes var deilige for et år siden, nesten ikke har noen tiltrekning på oss lengre. Hva kommer det av? Hun ser jo helt lik ut, men man føler ikke at hun er noe pen lengre. Logisk sett, så siden vi gutta i så stor grad er programmert til å respondere på utseende, så skulle det jo være uendret. Men når man vet at man kan få bedre, så forsvinner tiltrekningen. Den samme responsen har damer! Hvis du skal legge ned de heite damene, så må du belage deg på at du i mange tilfeller konkurrerer med ganske flotte karer. Da har du i mange tilfeller gjort det veldig vrient for deg selv hvis du ikke fremstår som "høy verdi" på hennes subjektive skala, selv om du hadde masse attraction da du møtte henne. Fordi når hun sitter hjemme og sammenligner deg med de andre gutta, så selv om hun liker deg, og selv om du har gjort en bedre jobb enn dem, så vil hun flake deg nå som hun ikke føler attraction lengre. Så klart, ikke alle jenter, men mange heite damer reagerer slik, og spesielt de som er litt bekreftelsesjunkier.

For å ta det ENDA lenger... enda en sammenligning...

Hvor mange ganger har man ikke sittet og pratet med en jente man synes er dritfin, man bare drømmer seg bort i utseendet hennes, og synes hun er aldeles nydelig, men i et øyeblikk så plukker man opp at hun trenger at du ser på henne som pen, eller at hun veldig subtilt kvalifiserer seg selv på en litt ukul måte, så forsvinner all tiltrekningen. Nå legger man merke til alle feilene hennes. Man kan sitte og se på at hun estetisk sett, objektivt sett er pen, men man bare responderer ikke på henne lengre.

.. eller motsatt, man prater med en litt sjenert jente som ikke peker seg ut noe særlig, men når hun plutselig varmer seg opp litt, så blir hun drifin rett foran øynene dine.

Dette er responser jenter har også. Hvordan hun føler seg og hvem hun ER påvirker hvor tiltrekkende hun blir oppfattet som. Det som samme gjelder gutter.

Med andre ord: Hva man TOLKER som pent er noe helt flytende. Man liker å tro at det er statisk, men det er det ikke. Derfor (så lenge man ikke forstår hva man ser) så vil debatten om utseende vare evig. Man vil også konstant se alle tenkelige "bevis" på hvor mye, eller hvor lite utseendet betyr. Hvordan du fremstår for personen du prater med på et subjektivt nivå, er en kombinasjon av hele ditt vesen (inkludert utseendet ditt) og hvem du er. Derfor bør man trene spise bra, kle seg bra, og ta vare på utseendet sitt, jobbe for å være mentalt, følelsesmessig og personlig i "god stand" ++

3 kommentarer:

  1. Mental - Du er helt rå!!!

    -Mantis

    SvarSlett
  2. Jeg synes du treffer utrolig godt på dette du skriver, gir rom for ettertanke og mulighet til endring av sin egen adferd mot målet. :)lagrer siden din under favoritter!!:-)

    Mann

    SvarSlett